Couperose


Couperose zijn kleine storende rode adertjes in het gelaat. Het komt vaak voor op de wangen en de neus. Bij couperose zijn de bloedvatwandjes te dun. Het bloed stroomt niet goed door en blijft in de adertjes zichtbaar. Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend.

Vooral mensen met een dunne lichte huid kunnen er vroeg of laat last van krijgen. Het wordt vaak als cosmetisch storend ervaren.

Uitgebreide blootstelling aan warmte en kou is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose. In de zomer dient dus een goede zon bescherming te worden gebruik(min. SPF 35).
Daarnaast is het ook van belang dat er in de winter een vettere crème wordt gebruikt om de huid te beschermen. Gekruid voedsel, koffie en alcohol kunnen couperose verergeren, evenals een te hete douche of sauna.

Te behandelen met:

Rosacea


Rosacea is een chronische huidaandoening die vaak gekenmerkt word door felle roodheid (vaak in een vlindervorm over de neus heen), couperose en rode en gele bultjes of puistjes. Rosacea komt voornamelijk voor in het gezicht op de wangen, het voorhoofd en de kin. Het is niet besmettelijk en komt vaker voor bij vrouwen tussen de 30 en 50 jaar dan bij mannen.

Rosacea is doorgaans een gevolg van niet behandelde couperose. Als de bloedvaatjes ontstoken raken word de omliggende huid rood en kan gaan opzwellen.

U kunt rosacea verminderen door met onderstaande factoren rekening te houden;
Bescherm de huid in de zomer en winter met een beschermende crème, klimaatveranderingen (rosacea is vaak in de winter het ergste), vermijd te heet douchen, baden of sauna gebruik, te sterke ontvettende producten bv zeep en vermijd stress.
 
Wat heeft voeding er mee te maken?
Er zijn een aantal voedingssoorten en dranken die rosacea kunnen verergeren. Alle alcoholische dranken, vooral wijn, blijken boosdoeners. Qua voeding zijn het vooral de spicy voedingssoorten zoals pepers, roodvlees, augurken, melkproducten, mosterd, curry, azijn, tabasco, ketchup, kaneel, anijs, paprika’s, tomaten, bouillon blokjes en scherpe kruiden.
 
Te behandelen met:

Spider Naevi / Bloedblaasjes


Een Spider Naevi is één enkel verwijd haarvaatje dat vaak als een klein verheven bolletje op de huid ligt. Vanuit het bolletje zie je vaak een aantal kleine vertakkingen/pootjes. Hierom word dit ook wel een spinnetje genoemd.
Een bloedblaasjes zijn kleine rode ‘bultjes’ die vanaf ongeveer het 25e levensjaar kunnen ontstaan. Ze worden zelden groter dan enkele millimeters en komen veel voor op decolleté, buik en rug. Ze zijn geheel onschuldig, maar worden vaak als cosmetisch storend ervaren.

Dmv coagulatie kunnen spider naevi en bloedblaasjes binnen enkele minuten worden verwijderd. Met dit apparaat worden huid oneffenheden snel en direct weg gehaald. De behandelingen zijn weefsel vriendelijk, niet huid doorborend en zo goed als pijnloos. Het effect is verbluffend en snel zichtbaar. Meesten bent u met één enkele behandeling van uw bloedblaasjes verlost.
 
Te behandelen met:
-          Verwijderen dmv coagulatie