Huidveroudering – Huidverslapping


Huidveroudering begint al rond het 25e levensjaar. De aanmaak van de collageen en elastine vezels neemt af en de huid verliest beetje bij beetje haar stevigheid. De eerste rimpeltjes zijn vaak te zien rondom de ogen.
Er zijn een aantal tekenen waaraan huidveroudering te herkennen is;
De huid word droger ( en vaal wat gevoeliger), er ontstaan rimpels rondom de ogen en de mond, het  kaakcontour verdwijnt, de hals wordt slapper en soms ontstaan er pigmentvlekken.
 
Door diverse schoonheidsbehandelingen, goede (zon) producten en een gezonde levensstijl kunnen we het huidverouderingsproces niet stoppen maar wel vertragen.
 
Tips om huidveroudering te vertragen zijn;
Stoppen met roken, gezond en gevarieerd eten ( aangevuld met natuurlijke voedingssupplementen), voldoende nachtrust nemen en onnodige stress voorkomen en elke dag een beschermingsfactor gebruiken.
 
Omdat huidverslapping diverse oorzaken kan hebben, kan het ook met vele diverse behandelingen worden aangepakt. Afhankelijk van de specifieke oorzaak bij u, uw algehele levensstijl en voedingspatroon zal ik u een behandeladvies kunnen geven.
 
Te behandelen met:

Rimpels


Op jonge leeftijd is onze huid nog zonder rimpels: stevig en elastisch. Het collageennetwerk is dan nog in tact. Naarmate we ouder worden verliest de huid aan spankracht en nemen de collageen- en elastine vezels af.
De eerste tekenen van veroudering zien we vaak door de kleine lijntjes rond de ogen. Vroeg of laat krijgt iedereen er mee te maken: van die vervelende rimpels en lijntjes in de huid.

We kennen verschillende soorten rimpels;
Rimpels door huidveroudering en rimpels die veroorzaakt worden door gelaatsuitdrukkingen (lachen, fronsen etc.).

Hoe ontstaat een rimpel?
Rimpels ontstaan op plaatsen waar onze mimiek het sterkste is (bv. Rondom de ogen en mond en bij het fronsen van onze wenkbrauwen). Als men veel in de zon zit neemt de hoeveelheid elastine versneld af en daardoor nemen de rimpels toe.

Tijdens de overgang neemt de hoeveelheid vrouwelijk hormoon ‘’oestrogeen’’ enorm af waardoor de huid droger en dunner wordt. Hierdoor neemt de kans op rimpels en vouwen toe. Het is nog steeds niet mogelijk om het verouderingsproces van de huid tegen te gaan; we kunnen het proces met de juiste behandelingen en producten echter wel goed vertragen.
 
Met de onderstaande behandelingen kunnen we bijvoorbeeld de collageenproductie stimuleren zodat er nieuwe huidcellen ontstaan waardoor de huid gladder en zachter wordt. Het zijn effectieve aanraders om uw huid te verjongen.
 
Te behandelen met: