Vette huid


Heeft u een glimmende huid, grove en/of verstopte poriën?
Dit zijn een paar kenmerken van een vette huid. Belangrijk bij een vette huid is dat u de huid goed en intensief reinigt en verzorgt.

Het reinigen van de vette huid moet gebeuren met niet te argressieve producten; daardoor gaat de huid alleen maar meer talg produceren om vervolgens nog vetter te worden.

Een vette huid kunt u door het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten zeer goed onder controle krijgen.

Te behandelen met:Acne – Onzuivere huid

 
Acne treffen we meestal aan op het gezicht, de hals, het decolleté en de rug. Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van acne tijdens hun puberteit of zelfs nog ver daarna. Er is een overmatige productie van talg waardoor er een verstopping ontstaat in een talgklier. Hierdoor ontstaan er mee-eters en onzuiverheden. Als deze gaan ontsteken ontstaan er puistjes.

Factoren die zeker van invloed kunnen zijn op het ontstaan van acne naast de overmatige talgklierwerking zijn;
Voeding, hormonen, stress en roken.
 
De verleiding is vaak erg groot om zelf de puistjes te lijf te gaan en er aan te krabben. Hierdoor ontstaan vaak littekentjes of pigmentvlekjes. Het advies is dan ook: niet krabben of peuteren. Zo kunt u veel schade aan de huid voorkomen.
 
Een consequente thuisverzorging met de juiste producten, een voedingssupplement en een voedingsadvies  is een must om resultaat te krijgen.
 
Te behandelen met:Grove poriën


Poriën zijn kleine openingen in de huid die vocht en talg afscheiden. Het  zijn kleine openingen in de huid die zichtbaar zijn. Sommige mensen hebben alleen grove poriën op de neus en de kin, andere over het gehele gezicht.

Wanneer de huid veel talg afscheidt (vette huid) staan de poriën wijder open. Deze kunnen snel verstoppen met talg.

Ook bij een ouder worden van de huid kunnen poriën meer zichtbaar worden. Dit komt omdat de huid gaat verslappen door collageen- en elastine verlies.

Er zijn diverse behandelingen mogelijk om de grove poriën te verfijnen.

Te behandelen met: